Crispy Duck

God morgen kjære lesere! 

I helgen lagde vi en av mine favoritter og noe jeg alltid får lyst til å bestille når jeg ser den på menyen. Nemlig den populære Crispy Duck! Jeg elsker det sprø skinnet, de crunchy grønnsakene og den nydelige søte hoisinsausen. Denne retten kan virke litt mer komplisert enn det den egentlig er, men med de riktige ingrediensene vil det ta kun 30 – 40 minutter før denne er på bordet 🙂 Følg med videre her så kan vi lage denne sammen! 

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g andebryst (ferdig roasted) 

  • 1 purreløk i strimler

  • ½ – 1 agurk i strimler

  • Syltete grønnsaker 

  • 20-25 pannekaker

  • Crispy duck saus: 
  • 175 ml hoisinsaus

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 4 ts sukker

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 0,5 dl vann

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE: 
Start med å forvarme ovnen på 225 grader på over og under. Legg deretter de tinte andebrystene i ovnen i 15 minutter, før du bytter til grillelementet i ca. 5-7 minutter. 

I mellomtiden kan du lage sausen, ved å frese finhakket hvitløk i litt olje på medium varme til den får en fin gyllenbrun farge.  Tilsett hoisinsaus, sukker og bland godt sammen. Tilsett deretter soyasaus, vann og la sausen koke og tykne i ca. 2 minutter. Skru av varmen og ha sesamoljen i helt til slutt. 

Varm deretter opp vann i en kasserolle for å dampe pannekakene. Har du ikke en bambusdamper, kan du fint bruke en vanlig damper. Et annet alternativ er å bruke mikrobølgeovnen. 

Har det gått ca. 20 minutter? Da tar vi ut anden! Se på det sprø skinnet! 

Bruk to gafler, kniv eller riv opp anden for hånd. 

Da er det bare å legge alle ingrediensene du har forberedt på et fat eller tallerkener, så kan gjestene eller familien forsyne seg selv 🙂 

Ta en pannekaker, spre litt saus på, legg noen skiver med agurk, purreløk og syltet grønnsaker på. Ha deretter ønsket mengde med Crispy duck, og rull sammen! Får vann i munnen av å tenke på denne retten igjen 🙂 

Tips: 

  • Jeg bruker roasted duck, som er ferdig kokt og krydderet. Denne får du tak i i asiatiske matbutikker. Dersom du kjøper fersk anbefaler jeg å krydre med salt, pepper og litt five spice krydder. Steketiden og varmen kan derfor variere noe.
  • Pannekakene kan kjøpes fryste fra asiatiske matbutikker.
  • Hoisinsaus kommer i forskjellige merker og dermed kan konsistens og smak variere. Smak derfor til din saus om den trenger mer sukker, soyasaus eller mindre/mer vann.
  • Jeg liker å servere med noe syrlig ved siden av, foretrekker du ikke dette kan dette utelates.  
  • Jeg har også laget bao buns med crispy duck tidligere, som du finner oppskriften på her!

Sjekk andre kinesiske retter på bloggen her 🙂

Håper dere liker denne retten like godt som meg! Har dere noen spørsmål, er det bare å sende dem direkte til meg på Instagram eller Facebook 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Hei! Tiner du anden før du setter den i ovnen? Så kjempedigg ut! Dette må jeg prøve hjemme 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*