Biff Chop Suey Nudler

God tirsdag 🙂

Da er det på tide med en take-away favoritt igjen! Disse må være blant de mest populære oppskriftene på bloggen, og det er like gøy hver gang dere deler bilder med meg på Instagram 🙂

I dag gjenskaper vi den klassiske biff chopsuey som jeg har delt tidligere. Denne gangen med andre grønnsaker, og serveres med en herlig stekt eggenudler. Jeg syns sausen er så utrolig god sammen med ris, men ble positiv overrasket hvor godt det passer sammen med nudler også. Håper du vil bli med å lage denne 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 400 g mørbrad

  • 2ss vann

  • 2 ss maizenna

  • 1/2 ts salt

  • 2 ts natron

  • 1 ss olje

  • CHOP SUEY SAUS
  • 4 dl vann

  • 3 ss lys soyasaus

  • 1 ss dark soysaus

  • 1,5 ss oyster saus

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss + 1 ts sukker

  • 1 ts asiatisk kjøttbuljong

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • Grønnsaker
  • 3 sjampinjong i skiver

  • 2 bokser bambus

  • 1 paprika i biter

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1/2 brokkoli

  • NUDLER
  • Eggenudler/ Chow mein nudler for 4 porsjoner

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss matolje

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram høydepunkter!

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter og ha oppi en bolle. Bør være ca. maks 0,5 cm tykke. Hell i vann og løs biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen helt til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 

PS! Anbefales å skille biffene fra hverandre og legge dem oppå hverandre når de skal marineres. Da blir det lettere når du skal separere kjøttet under stekingen.

Et tips jeg har lært fra min mor når man skal lage retter med brokkoli, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønskende størrelse, og legger dem oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller jeg det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst. 

STEKING:

  1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil. 
  2. Ha oppi ny olje, og fres hakket hvitløk på høy varme. Når hvitløken har fått en fin farge, legger du oppi grønnsakene. Stek i 1-3 minutter ut i fra hvor sprø du liker grønnsakene. 
  3. Legg deretter biffen tilbake i kasserollen, og bland alt godt sammen. Ta varmen ned til medium. 
  4. Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Hell deretter sausen over i kasserollen. Rør/bland hele tiden slik at sausen ikke klumper seg. Kok til du får ønsket tykkelse på sausen, eller i ca. 3-5 min.

Helt til slutt koker du opp din eggenudler eller chow mein nudler til det fortsatt er al dente. Sil av vannet og stek nudelen med olje og oystersaus i noen minutter til sausen har trukket seg inn.

Legg nudelen på en tallerken, og ha ønsket mengde biff chopsuey over 🙂 Så er det bare å nyte denne herlige tallerkenen!

TIPS:

  • Om du ønsker å steke nudelen med chop suey sausen, kan du bruke samme fremgangsmåte som denne.
  • Bruk helst kinesisk soyasaus og oystersaus for å få frem den autentiske smaken. Mine kjøpte jeg fra en asiatisk matbutikk.
  • Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Jeg brukte kylling i min. Du kan også bruke norsk kyllingbuljong.
  • Eggenudler kan kjøpes fra vanlig dagligvare butikker, ellers også på asiatiske matbutikker.

Ta en titt for andre take-away favoritter her 🙂

Ønsker dere en riktig fin dag videre, og håper denne Chop Suey nudelen faller i smak! Ønsker du step-by-step video, sjekk høydepunkter på Instagram 🙂
Klem TuTu

6 Comments

  1. Hei. Vi hadde dette til middag i dag. Nydelig!
    Lurer på om du skyller av kjøttet etter det har vært marinert – før du steker det altså ?

  2. Tror denne er bedre enn på kinarestaurant, hele familien elsker denne retten! ??

  3. Biff Chop suey nudler er første retten jeg prøver fra siden din, og det falt virkelig i smak hos alle i familien! Ser fram til å prøve flere?

    • Heisann og så utrolig hyggelig med fin tilbakemelding 🙂 Tusen takk, den er virkelig en favoritt blant leserne 🙂 Håper du finner flere retter som faller i smak, og send meg gjerne bilde på instagram @alt_asiatisk neste gang om du ønsker <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*