Også kalt Pad Mee Korat. Denne har blitt en stor favoritt etter pad thai her hjemme! Super enkelt å lage, og fullpakket med aromatiske smaker 🙂 Spesielt elsker jeg den litt chewy risnudelen og den søte og syrlige tamarind sausen. Perfekt lunsj dagen etter om du lager litt ekstra kvelden før 🙂
ingredienser for 4-5 porsjoner
400 g pad thai nudler
400 g kjøttdeig
3 egg
1 gulrot i tynne strimler
1 pk bønnespire
1 pk vietnamesisk vårløk
3 ss matolje
Knuste peanøtter
Lime
- TAMARIND SAUS
75 g palmesukker
2 ss sukker
2 ss matolje
2 fed hakket hvitløk
3 hakket asiatisk sjalottløk
6 ss tamarind paste
5 ss fiskesaus
FREMGANGSMÅTE:
Start med å bløte opp pad thai nudler i kokende varmt vann. Jeg bruker en stor kjøkken bolle, og heller varm vann rett over nudelen. La den bløtes i ca. 3.4 minutter. Skyll av med kaldt vann. Nudelen skal fortsatt være litt hard.
Varm en kjele på medium høy varme, og smelt sammen palmesukker (prøv å skjær tynne skiver av sukkeret først, slik at det smelter raskere), sukker og olje til du får en fin karamell farge. Deretter senker du varmen til medium og tilsetter hvitløk og sjalottløk i ca. 1 minutt. Til slutt tilsetter du tamarind paste og fiskesaus og la det koke i ca. 2 minutter til. Løft sausen av platen.
STEKING:
- Start med å steke kjøttdeig sammen med 2 ss matolje i en stor kjele på medium høy varme.
- Når kjøttdeigen er ferdig stekt, tilsetter du nudler sammen med tamarind sausen vi lagde. Bland godt opp.
- Pisk sammen 3 egg, og dytt nudelen over på en side av kjelen. Ha oppi 1 ss på den tomme siden og tilsett egget. La egget stivne i ca. 30 sekunder før du blander den opp for å få en eggerøre lignende konsistens.
- Miks eggene og nudelen sammen. Ha oppi, gulrøtter, bønnespire og vårløk og stekes i ca. 3 minutter til, så er den klar til servering 🙂
Serveres gjerne med litt peanøtter og lime, og litt chili olje, flakes eller Sriracha dersom du ønsker en litt sterkere versjon 🙂
Sjekk ut andre nudelretter her!
TIPS:
- Tamarind paste, palmesukker og pad thai nudler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Noen pamarind paste er søtere eller mer syrlig enn andre, så smak gjerne til med evt. mer sukker.
- Du kan også bruke vanlig vårløk.
Ønsker dere en riktig fin torsdag, og håper dere vil teste denne nydelige nudelretten 🙂 Til helgen kommer det en nydelig japansk dessert som passer godt til jula, så håper dere vil titte innom!
Klem TuTu