Stekt ris er noe vi kan spise her hjemme flere ganger i uken. Ikke bare er det super godt, men denne retten passer også perfekt i lunsj boksen til jobb eller skole. Jeg har mange stekt ris favoritter, men pinapple fried rice og denne smakfulle koreanske versjonen med kimchi topper virkelig lista! Super enkelt å lage, tar kort tid og smakene er virkelig helt nydelige 🙂
ingredienser 3-4 porsjoner
800 g kokt ris
500 g kimchi
4 kyllinglårfilet
1 fed hakket hvitløk
1/2 hakket løk
7 ss kimchi juice
1 ss sesamolje
1,5 -2 ss soyasaus
1/2 – 1 ss sukker
1/2 ts pepper
1 hakket vårløk
3 ss olje til steking
3-4 speilegg
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å steke løk, hvitløk, kylling og pepper sammen med litt olje på medium høy varme.
- Når kyllingen nesten er gjennomstekt, tilsetter du hakket kimchi oppi. Tilsett sukker og stek i ca. 3 minutter til.
- Ha oppi ris, soyasaus og kimchi vann og bland alt godt sammen. Bland jevnlig i ca. 5 minutter til. Et tips dersom du også liker at noen steder er ekstra godt stekt og sprø. Press risen ned mot pannen og la den steke i ca. 2-3 min før du blander den opp.
- Helt til slutt tilsetter du sesamolje og hakket vårløk. Her hjemme foretrekker vi å servere med speilegg i tillegg.
Her får du en perfekt balanse mellom det syrlige, salte og litt søte. Håper dere vil teste denne 🙂
Ta en titt på flere koreanske retter her!
TIPS:
- Kimchien min er kjøpt fra asiatiske matbutikker, fra merket Chongga (ligger i poser).
- Hvor syrlig kimchi og kimchi vannet er har mye å si hvor lenge den er blitt fermentert. Smak derfor til med sukker og soyasaus.
Ønsker dere en riktig fin torsdag og kom gjerne innom i helgen for en super god dessert,
Klem TuTu