Kimchi Fried Rice Med Kylling

Stekt ris er noe vi kan spise her hjemme flere ganger i uken. Ikke bare er det super godt, men denne retten passer også perfekt i lunsj boksen til jobb eller skole. Jeg har mange stekt ris favoritter, men pinapple fried rice og denne smakfulle koreanske versjonen med kimchi topper virkelig lista! Super enkelt å lage, tar kort tid og smakene er virkelig helt nydelige 🙂

ingredienser 3-4 porsjoner

  • 800 g kokt ris

  • 500 g kimchi

  • 4 kyllinglårfilet

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1/2 hakket løk

  • 7 ss kimchi juice

  • 1 ss sesamolje

  • 1,5 -2 ss soyasaus

  • 1/2 – 1 ss sukker

  • 1/2 ts pepper

  • 1 hakket vårløk

  • 3 ss olje til steking

  • 3-4 speilegg

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å steke løk, hvitløk, kylling og pepper sammen med litt olje på medium høy varme.
  2. Når kyllingen nesten er gjennomstekt, tilsetter du hakket kimchi oppi. Tilsett sukker og stek i ca. 3 minutter til.
  3. Ha oppi ris, soyasaus og kimchi vann og bland alt godt sammen. Bland jevnlig i ca. 5 minutter til. Et tips dersom du også liker at noen steder er ekstra godt stekt og sprø. Press risen ned mot pannen og la den steke i ca. 2-3 min før du blander den opp.
  4. Helt til slutt tilsetter du sesamolje og hakket vårløk. Her hjemme foretrekker vi å servere med speilegg i tillegg.

Her får du en perfekt balanse mellom det syrlige, salte og litt søte. Håper dere vil teste denne 🙂

Ta en titt på flere koreanske retter her!

TIPS:

  • Kimchien min er kjøpt fra asiatiske matbutikker, fra merket Chongga (ligger i poser).
  • Hvor syrlig kimchi og kimchi vannet er har mye å si hvor lenge den er blitt fermentert. Smak derfor til med sukker og soyasaus.

Ønsker dere en riktig fin torsdag og kom gjerne innom i helgen for en super god dessert,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*