God fredag alle sammen!
Er det flere som har langhelg denne uken? 🙂 Hos oss blir da nydelige bao buns fylt med smaksrike hoisin chicken i dag! Har du lyst til å prøve noe nytt, eller bytte ut taco fredag med noe asiatisk som er enkel å lage, anbefales virkelig disse her. Resultatet er super saftig og mør kylling, sammen med sprø grønnsaker og en nydelig chilimajones oppi myke og gode bao buns 🙂
ingredienser til 6 bao buns
- HOISIN CHICKEN
6 kylling lårfilet
2 ss hoisinsaus
1,5 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss dark soyasaus
1 ss sesamolje
1/2 ts pepper
1/4 ts salt
1 fed hakket hvitløk
- TILBEHØR
6 frosne bao buns/ lag dine egne her
Chilimajones (3 ss majones + 1 ss Sriracha)
Koriander
1 revet gulrot
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å marinere kyllingen med marinaden over, og la den ligge i minst 30- 45 minutter. Dersom noen stykker er tykkere enn andre, kan du lage noen snitt slik at kjøttet blir jevn stekt.
- Forvarm deretter ovnen på 200 g over og under varme. Dekk et stekebrett med folie og legg kyllingen oppå. Stekes først i ca. 7-8 min, også snu om på den andre siden i ca. 7-8 min til, utifra tykkelsen på stykkene.
- Når du har snudd om på kjøttet kan du også dampe fryste bao buns med enten dampkoker, bambus koker eller potetrist. Jeg damper i ca. 7-10 min.
- Når kjøttet er ferdig stekt, kan du bruke to gafler til å rive opp kjøttet i mindre skiver, eller kutte opp. Det vil være saus oppi stekebrettet så vend gjerne kyllingen sammen med sausen.
- Helt til slutt kan du åpne opp bao buns forsiktig, smør et lag med chilimajones, legg på kyllingen og topp med gulrøtter og koriander.
Da er det bare å nyte disse 🙂
Sjekk også andre bao buns oppskrifter her!
TIPS:
- Jeg bruker 1 pakke kylling lårfilet på 600 g. Uten skinn og bein.
- Hoisin saus, soyasaus og dark soyasaus er alle fra merket Lee Kum Kee, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Frosne bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og noen dagligvare som f.eks. Extra.
- Smak gjerne til med Sriracha, mer eller mindre etter hvor sterk du ønsker sausen. Om du ikke ønsker å lage chilimajonesen selv, finnes det ofte ferdig blandet i vanlig dagligvare.
Ønsker dere en riktig fin helg, og kom gjerne innom for en splitter ny ukemeny og dessert 🙂
Klem TuTu