Disse friske og creamy sommerrullene er inspirert av California roll som Tuan nylig lagde. Fyllet passer utrolig godt sammen med salater, ris og ikke minst i disse sommerrullene sammen med en velbalansert ponzusaus. Disse tar deg maks 20-30 min å lage, og enda raskere dersom du legger alle ingrediensene på bordet slik at man kan rulle og forsyne seg selv 🙂
Disse kan også enkelt serveres med kun soyasaus, eller med sesamsaus om du ønsker ekstra creamy smak.
ingrediesner Ca. 8 ruller
- FYLL
4 pakker crabsticks/lobnobs
5 ss majones
1-2 ss sitronjuice
1 ss tobiko rogn (kan sløyfes)
- PONZUSAUS
2 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ss eddik (7%)
1 ss lime/sitron
1 ss kaldt vann
- GRØNNSAKER
Hjertesalat
1 avokado i skriver
1 mango i tynne staver
1/2 agurk tynne staver
- TILBEHØR
Rispapir
Ristede sesamfrø (kan sløyfes)
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start blande sammen alle ingrediensene til ponzusausen. Smak til og settes kald i kjøleskapet.
- Deretter river du crabsticks/lobnobs i biter med to gafler i en bolle. Bland inn majones og smak til med saften av sitron.
- Forbered også alle grønnsaker og frukt før vi starter med å rulle sommerruller.
- Dypp et rispapir i lunkent vann i maks 3-5 sekunder. Legg rispapiret på en tallerken eller et fat, og legg et salatblad i midten av papiret. Topp med ca. 3 ss (1/8) av fyllet. Her justerer du selv etter hvor små eller store sommerruller du ønsker.
- Legg på med agurk, avokado og mango over fyllet.
- Løft arket som er nærmest deg over ingrediensene. Ta godt tak og rull en runde over. Brett deretter kantene på begge sider inn.
- Rull hele rullen stram fremover til du får en fin sommerrull. Deles opp hvis du ønsker, eller serveres som hele med ponzusaus.
TIPS:
- Rispapir kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
- Crabsticks og lobnobs kan kjøpes i frysedisken fra vanlig dagligvare.
- Dette fyllet passer godt sammen med salater, ris eller i sushi.
Ha en fin dag,
Klem TuTu