Vegetar Vårruller

Annonse – Go´´ Vegan

Store, sprø og saftige vårruller som er superenkle å lage. Sammen med Go ´ Vegan har jeg laget disse helt nydelige vårrullene med deres Vegandeig, i tillegg til masse herlige grønnsaker og glassnudler! Bli med å lage vårruller alle kan nyte du også 🙂

Ingredienser for ca. 14 store vårruller

  • FYLL
  • 300 g hodekål i tynne skiver

  • 280 g Go´´` Vegan Vegandeig

  • 100 g tørkede glassnudler

  • 1 gulrot i strimler

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss vegeter østerssaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Vårruller ark

  • Sweet chili saus

  • 1 egg/vann til pensling

  • Frityrolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bløt glassnudler med varmt vann i 5-10 minutter. Sil ut vannet og la nudlene renne godt av seg i et dørslag. Del de opp i ca. 3-4 cm lange strenger.
  2. Varm 2 ss olje på middels høy varme. Fres hvitløk og vårløk til gyllen og tilsett vegandeig. Stekes i ca. 2 minutter før du har oppi hodekål og gulrot. Stek i ca. 2 minutter til.
  3. Tilsett deretter alle smakstilsetninger og glassnudler. Bland alt godt sammen i 2-3 minutter til, så er fyllet klart.
  4. Ha oppi ca. 3-4 ss med fyll på den ene siden av vårruller arket. Spre den litt utover. Ta tak i enden nærmest deg og brett det over fyllet. Rull en runde fremover.
  5. Pensle litt sammenpisket egg eller vann langs kanten øverst på arket, og brett sidene inn mot midten.
  6. Rull hele rullen passelig stramt nok forover. Jeg foretrekker å klemme disse litt flate slik at de blir enklere å steke, men du kan fint lage de helt runde.
  7. Varm opp olje til frityrsteking i en kjele. Den bør dekke vårrullene.  Du kan sjekke at oljen er varm nok ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å legge ut liten bit av vårruller arket i oljen. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å få bobler rundt, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.
  8. Frityrstekes på middels høy varme i ca. 10-13 min, eller til de blir gyllenbrune og sprø. Husk å snu på dem jevnlig. Serveres gjerne med litt sweet chili saus.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*