Annonse – Go´´ Vegan
Store, sprø og saftige vårruller som er superenkle å lage. Sammen med Go ´ Vegan har jeg laget disse helt nydelige vårrullene med deres Vegandeig, i tillegg til masse herlige grønnsaker og glassnudler! Bli med å lage vårruller alle kan nyte du også 🙂
Ingredienser for ca. 14 store vårruller
- FYLL
300 g hodekål i tynne skiver
280 g Go´´` Vegan Vegandeig
100 g tørkede glassnudler
1 gulrot i strimler
1 fedd hakket hvitløk
2 ss soyasaus
2 ss vegeter østerssaus
1 ss sesamolje
1 ts sukker
1/2 ts pepper
- TILBEHØR
Vårruller ark
Sweet chili saus
1 egg/vann til pensling
Frityrolje
FREMGANGSMÅTE:
- Bløt glassnudler med varmt vann i 5-10 minutter. Sil ut vannet og la nudlene renne godt av seg i et dørslag. Del de opp i ca. 3-4 cm lange strenger.
- Varm 2 ss olje på middels høy varme. Fres hvitløk og vårløk til gyllen og tilsett vegandeig. Stekes i ca. 2 minutter før du har oppi hodekål og gulrot. Stek i ca. 2 minutter til.
- Tilsett deretter alle smakstilsetninger og glassnudler. Bland alt godt sammen i 2-3 minutter til, så er fyllet klart.
- Ha oppi ca. 3-4 ss med fyll på den ene siden av vårruller arket. Spre den litt utover. Ta tak i enden nærmest deg og brett det over fyllet. Rull en runde fremover.
- Pensle litt sammenpisket egg eller vann langs kanten øverst på arket, og brett sidene inn mot midten.
- Rull hele rullen passelig stramt nok forover. Jeg foretrekker å klemme disse litt flate slik at de blir enklere å steke, men du kan fint lage de helt runde.
- Varm opp olje til frityrsteking i en kjele. Den bør dekke vårrullene. Du kan sjekke at oljen er varm nok ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å legge ut liten bit av vårruller arket i oljen. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å få bobler rundt, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.
- Frityrstekes på middels høy varme i ca. 10-13 min, eller til de blir gyllenbrune og sprø. Husk å snu på dem jevnlig. Serveres gjerne med litt sweet chili saus.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu