Har du resteribbe etter julefeiringen og har lyst på noe forfriskende og super enkelt å lage? Da er sommerruller med syltede grønnsaker, nudler og hjemmelaget hoisinsaus en perfekt kombo! Disse kan vi spise såå mye av og kan også lages med det du finner i kjøleskapet av proteiner og andre grønnsaker 🙂
Ingredienser for ca. 12 sommeruller
- FYLL
600 g ferdigstekt ribbe
200 g tørkede risnudler
1/2 agurk i deler
Rispapir
Salatblader
Koriander eller andre urter (valgfritt)
- SYLTEDE GULRØTTER
3 gulrøtter
1 dl hvit eddik (5%)
4-5 ss sukker
1/4 ts salt
- HOISINSAUS
2 dl hoisinsaus
0,5 dl vann
2 fedd hakket hvitløk
2 ss olje
1-2 ss sukker
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1/4 ts salt
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å lage syltede gulrøtter. Bruk gjerne mandolin jern for å få tynne strimler som marineres rask. Bland sammen med eddik, sukker og salt og la det syltes i ca. 20-30 minutter. Du kan også lage denne kvelden før.
- Varm opp resteribben. Del i spisestore biter.
- Lag sausen ved å frese finhakket hvitløk i litt olje på medium høy varme til den får en fin gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, sukker og soyasaus (sukkermengden justeres etter hvilke hoisisnsaus du bruker).
- Bland godt sammen før du tilsetter vann. Senk varmen til medium og la sausen koke og tykne slik at vi kan smøre den ut på pannekaken i ca. 4-5 minutter. Skru av varmen og ha sesamoljen i helt til slutt. Serveres varm eller lun.
- Fukt et rispapir i lunkent vann i maks 3 sekunder. Legg på et fat eller en fjøl. Legg på med salat, agurk, syltede grønnsaker, ribbe og risnudler midt på arket.
- Brett arket som er nærmest deg over fyllet og deretter kantene sammen mot midten. Ta godt tak og rull stramt forover slik at du får en fin sommerrull.
- Repeter til alle er ferdig rullet eller server alle ingredienser på bordet så kan alle forsyne selv. Serveres med sausen.
TIPS:
- Rispapir kan kjøpes fra asiatiske matbutikker (rimeligste og beste alternativet) eller diverse daligvarer.
Ha en riktig fin romjul.
Klem TuTu