Lyst på noe ordentlig fluffy, saftig og yummy i helgen? Da må du virkelig sette denne nydelige deigen til heving for nybakte snurrer 🙂 Inspirert av denne populære oppskriften fra bloggen, lagde jeg i dag en ny og noe enklere versjon. Det beste med denne er at du kan bruke kanelfyll, sjokolade, vanilje for å variere på smakene om du ikke har ube. Ube er en rotfrukt som ofte brukes i det filippinske kjøkkenet, gjerne i søtsaker og har en god nøtteaktig vaniljesmak.
Ingredienser for 9 stk
400 g hvetemel
100 g sukker
2 ts tørrgjær for søtbakst
1 ts vaniljesukker
2 dl kald helmelk
1 sammenpisket egg (ca. 65 g med skall)
- FYLL OG PENSLING
1/2 krukke ube /purple yam jam (220 g)
3 ss melk
- TOPPING
100 g melis
2 ss kokoskrem
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Bland mel, sukker, vaniljesukker og tørrgjær sammen i en bolle. Tilsett egg og kald melk og bland godt med tresleiv eller spisepinner.
- Når deigen har kommet seg sammen kan du enten velge å kna eller bruke maskin på medium hastighet (jeg har 10 nivåer og har på nr.4) i ca. 15-18 minutter til du kan ta glutentesten; ta en liten håndfull av deigen, og strekk den forsiktig ut til en tynn hinne som lyset kan sees igjennom. Dersom den ryker med en gang eller føles for stram, skal deigen eltes litt til.
- Dekk bollen med plastfolie og håndkle over. Siden vi bruker kald melk slik at deigen tåler å elte lenge uten å øke mye i temperatur, trenger deigen å heves noe lengre. Heves ved lunt sted i ca. 2 timer til den dobler seg i størrelsen. Tips: hev deigen inni ovnen på 50 grader under og over varme for jevnere heving.
- Kna lett på deigen når den er ferdig hevet, og strø litt mel på benken før du kjevler den ut til ca. 40×40 cm stor. Smør et jevnt lag med ube over hele deigen.
- Rull deigen stram sammen. Del deigen i 9 like store deler med kniv eller tråd. Legg de oppi en form, dekk formen og etterheves i ovnen igjen på 50 grader i ca. 45 minutter til.
- Forvarm ovnen når hevetiden nærmer seg over på 175 grader, over og under varme. Pensle hver snurre godt med melk. Stek snurrene midt i ovnen i ca. 15-18 minutter.
- Bland sammen melisen i mellomtiden. Ønsker du ikke melis, er de også gode med perlesukker eller svensk perlesukker på toppen før du steker dem.
- Ta de ut av ovnen og la de nedkjøle i ca. 10-15 minutter før du tilsetter melis. Nytes varme eller lune.
TIPS:
- Jeg bruker merke Maynila – purple yam jam, halayang ube, fra asiatiske matbutikker. Merk at denne også finnes i flere ulike merker og fargen kan derfor variere etter hvilke merke du bruker.
- Du kan også bruke kokosmelk til glasuren, men smak til med litt mindre mengde først.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu