20 minutters spicy biff wok med bambus, sopp og andre godsaker?🤤 Denne ble slukt opp her hjemme, og den enkleste og smakfulle retten du kan lage på kort tid! Godt med ris eller nudler, og har du noe til overs, er denne så god i matpakken også!
Ingredienser for 4 porsjoner
- BIFF MARINADE
400 g entrecote
2 ss maisenna
1 ss lys soyasaus
1 ss olje
- GRØNNSAKER
250 g aromasopp
150 g longbeans
1 boks bambus (225 g)
1/2 løk i deler
2 fedd hakket hvitløk
1 hakket chili
1 hakket sjalottløk
1 ts revet ingefær
- SAUS
2 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østerssaus
1 ss sukker
1 ss sesamolje
1/2 ts svart pepper
1/2 ts salt
- TILBEHØR
Kokt ris
3 ss olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med å dele opp biffen i tynne skiver på maks 0,5 cm. Gjerne med kniven på skrå slik at bitene blir større. Marineres mens du forbereder resten av ingrediensene i minst 10 minutter.
- Del soppen i båter og long beans og løk i deler. Bland sammen sausen og sett den klar til woken.
- Bruk en stor wokpanne eller dyp panne. Varm olje til steking på medium høy varme og tilsett hakket hvitløk, chili, sjalottløk og ingefær. La de surre til gyllen før du tilsetter den marinerte biffen.
- Spre biffen litt fra hverandre og stekes i ca. 2-3 minutter så de får en fin stekeskorpe, men ikke helt gjennomstekt.
- Ha oppi brokkolini og sopp. Stekes i ca. 2-3 minutter etter hvor sprøe/myke du foretrekker grønnsakene. Tilsett sausen og og løken(denne kan også legges oppi i steg 4) blandes godt i ca. 1-2 minutter til, så er denne klar til å serveres med kokt ris.
TIPS:
- Jeg bruker lys soyasaus (tilnærmet lik vanlig soyasaus), mørk soyasaus og østerssaus fra Lee Kum Kee, som kan kjøpes fra vanlig dagligvare.
- Har du f.eks. ikke long beans, kan du fint bruke brokkolini eller andre grønnsaker som vannkastanje, brokkoli, blomkål, gulrøtter, paprika osv.
- Jeg bruker store og røde chilier fra Eat Me.
Ha en fin dag,
Klem TuTu