20 minutters thai panang curry til middag? Denne kan du enkelt lage med proteiner og grønnsaker du finner i kjøleskapet👏 Raske og smakfulle middager er vår favoritt ved kjølige årstider, og curryer virkelig den beste comfort-fooden!
Ingredienser 4 porsjoner
- CURRY
500 g nakkekoteletter uten bein
4 dl kokosmelk
2 dl vann
5 ss panang curry paste
2 ss sukker
2 ss fiskesaus
1 paprika/ spisspaprika i skiver
1 boks vannkastanje (225 g)
1 boks bambus (225 g)
1 bunte thai basillikum (kan sløyfes)
- TILBEHØR
Kokt ris
2 ss olje
FREMGANGSMÅTE:
- Del nakkekotellene i tynne skiver. Varm 2 ss olje i en kjele på middels høy varme. Stek kjøttet i ca. 2-3 minutter for stekeskorpe.
- Tilsett 3 ss curry og freses ca. 1-2 minutter til.
- Tilsett halvparten av kokosmelken sammen med vann.
- Smak til med fiskesaus og sukker. La det koke i 3-4 minutter til kjøttet er gjennomkokt.
- Ha oppi grønnsaker og og den restende kokosmelken. La det koke i ca. 3-4 min til. Vend helt til slutt inn thai basillikum. Denne gir deg en søt og herlig aromat til curryen. Serveres varmt med ris.
TIPS:
- Ønsker du vegetarisk versjon, kan fiskesaus erstattes med soyasaus og du kan bruke grønnsaker som sopp, gulrøtter, løk, potet, blomkål eller tofu som protein.
- Kylling, biff eller sjømat er også fine alternativer her.
- Curry paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra Aroy-D.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu
Hei
Jeg er interessert i å motta oppskrifter fra deg, men kom ingen vei da jeg prøvde å sende deg min e-mail. Noe er feil med det pop-up vinduet.
Heisann – får du ikke til å krysse ut pop-up for nyhetsbrev? 🙂