Annonse Slikkepott.no
Flere som gleder seg til å baking og kos i påsken? Da må du legge til disse magiske japanske melkebollene i kalendere. For luftigere, saftigere og mykere boller er det vanskelig å finne 🙂 Disse er fylt og drysset med deilig Callebaut sjokoladekjerne med den beste kvaliteten fra Belgia. Akkurat NÅ, får du også hele 20% på ditt kjøp hos slikkepott.no – ved å legge inn kodeordet altasiatisk i handlekurven. Rabattkoden varer ut april og gjelder ikke PALS, Meteor, Ankarsrum og nedsatte varer 🙂
Callebaut sjokolade finnes i lys, hvit, mørk, karamell og jordbær smak, og jeg gleder meg masse til å teste ulike smaker med disse, som f.eks. i cookies eller cupcakes også. De er smakfulle i smak og enkel å temperere og smelte til bruk. Genialt at de finnes i ulike str. på 400 g, 1 kg og opptil 10 kg for oss bakeglade 🙂 Dere har har prøvd mine melkeboller tidligere vet at det lønner seg å bruke en liten kakeform for å få myke kanter og høye boller, og Wilton sin 22×33 cm er perfekt til dette.
Ingredienser for sjokoladeboller
400 g hvetemel
250 ml lunken helmelk
100 g sukker
40 g mykt romtemperert smør
3 ts tørrgjær for søtbakst
1 ts Vanilla bean paste
1/4 ts salt
- TILBEHØR
30-50 g Callebaut sjokolade til dryss (valgfri smak)
1 ts maisenna til dryss før steking (valgfritt)
- ANNET
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- For fremgangsmåte for hånd her, og med kjøkkenmaskin her.
- Når deigen er ferdig hevet, deler du i 12 like store emner. Fordel ca. 8 g med Callebaut sin lys sjokolade i hver emne. Brett sammen og trill til runde og fine boller.
- Dekk Wilton sin 22×33 cm store form med bakepapir. Legg bollene i formen og dekk med et kjøkkenhåndkle. Etterhev i ca. 30 minutter på fortsatt 50 grader i ovnen.
- Ta ut bretter og forvarm ovnen på 175 grader over og under varme. Dryss gjerne et tynt lag med maisenna over bollene før steking. Når ovnen er varm, steker du melkebollene i ca. 13-15 minutter.
- Ta ut bollene og avkjøles på rist i ca. 15 minutter. Smelt litt Callebaut sjokolade i ønsket smak, i enten mikrobølgeovn eller vannbad. Her brukte jeg lys og hvit sjokolade. Ha sjokoladene i to ulike sprøyteposer og dryss over. Da er det bare å nyte disse deilige melkebollene 🙂
Håper dere finner masse fint med 20% avslag hos slikkepott.no.
Ha en riktig fin påske og at disse faller i smak.
Klem TuTu