En 15-minutters og smakfull vegetarisk oppskrift som du bare må prøve 🙂 Her har jeg brukt fast tofu som gir nydelig konsistens sammen med en hjemmelaget teriyaki saus.
INGREDIENSER
500 g fast tofu
3 nori ark
2 ss maisenna
- TERIYAKI SAUS
4 ss japansk soyasaus
2 ss honning (eller annen søtning)
1 ss vann
1 ss eddik
1/4 – 1/2 ts revet ingefær
- ANNET
Kokt ris
Ristede sesamfrø
Kokte/dampede grønnsaker
FREMGANGSMÅTE:
- Del opp hvert 3 nori ark i 8 like store rektangler så du får 24 mindre ark.
- Del opp tofu i staver på maks 1 cm tykkelse og ca. 5 cm i lengde. Du skal få ca. 24 stk.
- Rull et og et nori ark rundt tofu stavene og lim enden fast med litt vann i enden. Bland sausen sammen i en bolle. Smak til etter hvor søtt du foretrekker.
- Varm 3 ss olje på middels høy varme. Ha tofuen oppi en boks, tilsett maisenna og rist godt så du får en jevn panering. Ønsker du ikke denne paneringen, kan du fint sløyfe, men det hjelper på å trekke i seg den gode sausen.
- Stek hver side i noen minutter slik at du får en jevn, fin stekekorpe og farge.
- Tilsett sausen og bland godt opp i 1-2 minutt, så er denne klar til å serveres med ris. Ha gjerne litt grønnsaker som brokkoli, bok choy, sukkererter, agurk eller lignende ved siden av. Topp med litt ristede sesamfrø.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu