Crispy Soya Onigiri

Annonse – Saitaku

Nydelige og crispy versjon av de klassiske, japanske onigiri. Disse er populære i convient-stores som frokost, lunsj eller snacks. I dag har jeg i tillegg laget en versjon med sprøstekt soyasaus bunn som bare er helt himmelsk med den tuna mayoen i midten.

Akkurat nå og frem til 15.april, får du hele 30% på hele Saitaku sortimentet hos Meny-butikkene. Her finner du alt du trenger til å lage sushi, tempura, teriyaki og annet godt fra det japanske kjøkkenet.

Disse er så enkle å like, super gøy å lage og bare nydelig i smak! Du kan også fylle de med andre gode fyll som kylling, laks, tofu osv, og jeg gleder meg til å teste ut flere varianter etterhvert.

Ingredienser til 5 onigiri

  • KOKT RIS
  • 300 g Saitaku ukokt sushi ris

  • 300 g vann /3 dl vann

  • 1/4 ts salt til etter koking

  • 1 ss Saitaku sushi eddik etter koking

  • TUNA MAYO
  • 1 boks tunfisk i olje (185 g)

  • 4-5 ss Saitaku majones

  • 1 ss Saitaku soyasaus

  • 1 hakket vårløk, kun den grønne (valgfritt)

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Saitaku Nori ark

  • Saitaku soyasaus

  • 1 ss ekstra majones

  • 1/2 ss olje

  • Saitaku Sesamfrø (hvit og sort)

FREMGANGSMÅTE:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2020-05-18-kl.-09.58.34.png
  1. Kok opp sushi risen slik som anvist på pakken. Når den er klar, kan du vende inn sushi eddiken.
  2. I mellomtiden kan du lage tuna mayo. Press ut så mye olje du klarer fra tunfisken. Bland tunfisken sammen med majones, soyasaus, pepper og hakket vårløk. Smak til med majones etter hvor kremet du foretrekker.
  3. Du kan også gjøre klar nori arkene ved å dele et nori ark opp i 5 lange biter. Klipp deretter av ca. 8 cm av hver bit.
  4. Fordel risen til 5 like store deler på ca. 120 g hver. Del av av dem i to og lag to runde, flate boller. Ta den ene delen og del på to. Lag to runde boller og klem de flate. Plasser 1/5 av fyllet oppå den ene delen og legg den andre over.
  5. Klem og press kantene sammen. Form videre til trekanter. Du skal få en fast og fin form, men ikke klem så hardt at fyllet flyter ut.
  6. Helt til slutt kan du pakke inn risen med norien. Plasser norien på den ene siden og klem den stram rundt over på den andre siden. Dypp gjerne toppen av onirigiene med litt sesamfrø for ekstra aromatisk smak.

Alternativ for stekte onigiri:

  1. Etter trinn nr.5, kan du varme en stekepanne med olje på middels høy varme. Stek onirigi på begge sider til du får en fin og gyllenbrun farge.
  2. Pensle et tynt lag med soysaus på begge sider og pakk et nori ark som trinn 6 over.
  3. Topp gjern med litt ekstra majones på hver onirigi før servering. Denne metoden gir disse nydelige risbollene ekstra crispy tekstur og smak.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*