Visste du at det finnes en egen skolebrød-dag? Disse har dere spurt masse om etter at jeg postet de på Instagram-stories 🙂 Over 90% av dere ønsket oppskriften før selve dagen på fredag, den 16.juni, så her kommer den i god tid for dere. Vi får stadig tilbakemeldinger fra dere som bruker melkeboller-deigen mye til f.eks. vaniljeboller, kanelsnurrer og skolebrød, og sistnevnte ble virkelig helt nydelige! Ekstra saftige og luftige skolebrød til anledningen for dere som ønsker det.
Ingredienser til 9 skolebrød
400 g hvetemel
100 g sukker
40 g mykt romtemperert smør
2,5 dl lunken H-melk
3 ts tørrgjær for søtbakst
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
- ANNET
200 g melissukker
2,5 ss melk (ca. 40 ml melk)
50-75 g kokosmasse
Ca. 2/3 av Piano vaniljekrem til gjærbakst
Melk til pensling
FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, ta en titt på @alt_asiatisk på Instagram!
Dersom du ønsker å elte for hånd, kan du sjekke ut fremgangsmåten her!
- Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en kjøkkenbolle. Deretter varmer du opp melk til den er lunken, løfter den av platen og rører inn tørrgjær.
- Skru kjøkkenmaskinen på lav hastighet eller rør jevnlig mens du tilsetter melkeblandingen i en tynn, jevn stråle.
- Deigen skal eltes i ca. 7 minutter. Den skal slippe bollen og være jevn og fin. Tilsett deretter romtemperert smør og elt deigen i ytterligere 5-7 minutter på litt høyere hastighet, mellom lav og medium (jeg har 10 nivåer og elter på 2/3).
- Form deigen til en bolle og hev den i en stor bolle med håndkle over. Jeg setter den i ovnen på 50 grader med over- og undervarme, i ca. 1,5 time. Deigen skal heves til mer enn dobbel størrelse.
- Når deigen er ferdig hevet, velter du ut deigen og kna den lett før du deler den opp i 9 like store emner. Trill hver emne ut til runde boller.
- Klem først hver av dem flate med fingrene dine. Legg over på et kledd bakebrett og klem de ekstra flate ut til ca. 1 cm tykkelse med håndflate din. Dekk over og etterhev midt i ovnen på 50 grader i ca. 30-45 minutter.
- Ta de ut og forvarm ovnen på 175 grader under og over varme. Bruk en skje og press ned runde fordypninger i midten av hver bolle. Det bør være rundt 3 cm langs kanten. Fordel deretter ca. 1,5 ss med vaniljekrem i vær grop.
- Pensle bollekantene godt med melk og stekes midt i ovnen i ca. 17-19 minutter. Avkjøles helt på rist.
- Bland sammen melissukker og melk i en bolle og ha kokosmasse i en annen. Fordel et jevnt lav på hver bolle og dipp de i kokosmassen. Da er det bare å nyte disse ferske 🙂
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu