Skolebrød Med Melkeboller-deig

Visste du at det finnes en egen skolebrød-dag? Disse har dere spurt masse om etter at jeg postet de på Instagram-stories 🙂 Over 90% av dere ønsket oppskriften før selve dagen på fredag, den 16.juni, så her kommer den i god tid for dere. Vi får stadig tilbakemeldinger fra dere som bruker melkeboller-deigen mye til f.eks. vaniljeboller, kanelsnurrer og skolebrød, og sistnevnte ble virkelig helt nydelige! Ekstra saftige og luftige skolebrød til anledningen for dere som ønsker det.

Ingredienser til 9 skolebrød

  • 400 g hvetemel

  • 100 g sukker

  • 40 g mykt romtemperert smør

  • 2,5 dl lunken H-melk

  • 3 ts tørrgjær for søtbakst

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • 200 g melissukker

  • 2,5 ss melk (ca. 40 ml melk)

  • 50-75 g kokosmasse

  • Ca. 2/3 av Piano vaniljekrem til gjærbakst

  • Melk til pensling

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, ta en titt på @alt_asiatisk på Instagram!

Dersom du ønsker å elte for hånd, kan du sjekke ut fremgangsmåten her!

  1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en kjøkkenbolle. Deretter varmer du opp melk til den er lunken, løfter den av platen og rører inn tørrgjær.
  2. Skru kjøkkenmaskinen på lav hastighet eller rør jevnlig mens du tilsetter melkeblandingen i en tynn, jevn stråle.
  3. Deigen skal eltes i ca. 7 minutter. Den skal slippe bollen og være jevn og fin. Tilsett deretter romtemperert smør og elt deigen i ytterligere 5-7 minutter på litt høyere hastighet, mellom lav og medium (jeg har 10 nivåer og elter på 2/3).
  4. Form deigen til en bolle og hev den i en stor bolle med håndkle over. Jeg setter den i ovnen på 50 grader med over- og undervarme, i ca. 1,5 time. Deigen skal heves til mer enn dobbel størrelse.
  5. Når deigen er ferdig hevet, velter du ut deigen og kna den lett før du deler den opp i 9 like store emner. Trill hver emne ut til runde boller.
  6. Klem først hver av dem flate med fingrene dine. Legg over på et kledd bakebrett og klem de ekstra flate ut til ca. 1 cm tykkelse med håndflate din. Dekk over og etterhev midt i ovnen på 50 grader i ca. 30-45 minutter.
  7. Ta de ut og forvarm ovnen på 175 grader under og over varme. Bruk en skje og press ned runde fordypninger i midten av hver bolle. Det bør være rundt 3 cm langs kanten. Fordel deretter ca. 1,5 ss med vaniljekrem i vær grop.
  8. Pensle bollekantene godt med melk og stekes midt i ovnen i ca. 17-19 minutter. Avkjøles helt på rist.
  9. Bland sammen melissukker og melk i en bolle og ha kokosmasse i en annen. Fordel et jevnt lav på hver bolle og dipp de i kokosmassen. Da er det bare å nyte disse ferske 🙂

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*