Kylling Satay Med Peanøttsaus og Syltede Grønnsaker

En ekte smakseksplosjon i munnen som garantert er enklere å lage enn du tror 🙂 Disse er fine på grillen, men kan også pannestekes eller stekes i airfryeren. Her kan du bruke både lårfilet eller bryst, eller hvor saftige du liker dem. Lårfilet gir mer saftig og mykere konsistens, mens kyllingfilet er mer magert. Nyt disse med kremet peanøttsaus og frisk syltede grønnsaker som de er, eller gjerne med ris, risnudler eller sticky rice.

Ingredienser for ca. 14-16 grillspyd

  • MARINADE
  • 600 g kylling overlår eller bryst

  • 1 ss karri pulver

  • 1 ss sukker

  • 1 ss red curry paste

  • 1 ss nøytral olje

  • 1/2 ts salt

  • AJAT/SYLTE
  • 1 dl hvit eddik (7%)

  • 100 g sukker

  • 1/2 ts salt

  • 2 sjalottløk / 1/2 rødløk i tynne båter

  • 1 agurk i tynne skiver

  • 1 thai chili i tynne skiver

  • Koriander (kan sløyfes)

  • PEANØTTSAUS
  • 250 ml kokosmelk

  • 2 ss crunchy peanøttsmør

  • 1 ss red curry paste

  • 1 ss sukker

  • 1-2 ts fiskesaus

  • Ristede peanøtter som topping

  • TILBEHØR (om ønskelig)
  • Ris/sticky rice/risnudler

  • Agurk, salat eller andre grønnsaker

  • Hakket koriander

  • Lime båter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del opp kyllingen i spisestore biter på ca. 3×3 cm. Bruk gjerne lårfilet for saftigst resultat. Bland sammen med marinaden og la det ligge i minst 1 time, eller natten over i kjøleskapet.
  2. Legg grillspydene i vann i minst 30 min, slik at de ikke blir brente under grillingen. Spidd kjøttet når det er ferdig marinert.
  3. For å lage syltede grønnsaker, ajat, koker du eddik, sukker og salt på middels høy varme til sukkeret er oppløst. Avkjøles til romtemperatur. Del agurk og sjalottløk i ca. 0,5 cm tykke biter. Ønsker du mild versjon kan du fint sløyfe chili. Vi blander alt sammen ca. 15 min før servering.
  4.  Lag peanøttsausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele. La den få et oppkok på middels høy varme i 1-2 minutter. Smak til med fiskesaus før du slår av varmen. Denne kan serveres både varm og avkjølt.
  5. Grill spydene til kjøttet er gjennomstekt. De kan fint også stekes i panne på middels høy varme med litt olje.
  6. Serveres gjerne med litt ris, kleberis eller risnudler, og peanøttsaus med litt grønnsaker og lime til.

Tips:

  • Ønsker du peanøttsausen uten karripasta, kan du bruke sausen fra sommerruller på bloggen her.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*