Crispy Tonkatsu Med Chilimajones

Annonse Saitaku

En av våre store favoritter fra det japanske kjøkkenet som er enkelt å lage hjemme selv, enten om du vil imponere familien eller gjester. Her får du saftig svinekjøtt innbakt i sprø panering sammen med smakfull saus, ris og salat, er vanskelig å motstå når vi ser den på menyen. Med Saitaku sin tempura miks og panko, har det blitt enda enklere å lage denne hjemme, og du trenger derfor kun noen få ingredienser for å lage denne populære retten.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_8031-1000x667.jpg

Saitaku er en autentiske serie av produkter, som skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Du finner Saitaku i de fleste dagligvareforretninger og kan også bestille via Oluf Lorentzens nettbutikk.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • TONKATSU
  • 2 nakkekoteletter

  • 1 pk Saitaku tempura miks

  • 75 g Saitaku panko

  • 150 ml vann

  • Salt og pepper

  • CHILIMAJONES
  • 6 ss Saitaku majones

  • 2-3 ss chilisaus

  • SALAT OG TILBEHØR
  • Saitaku ris

  • 200 g hodekål i kunne skiver

  • 10 cherry tomater

  • Limebåter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kutt hodekål i tynne strimler og legg den i iskaldt vann i ca. 10 minutter. La kålen renne av seg i en sil mens du blander sammen chilimajonesen. Smak til hvor spicy du foretrekker den.
  2. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Oljen skal dekke kjøttet.
  3. Bland sammen tempura miksen i en bolle som anvist på pakken. Merk at røren først kan virke tykk, men la den stå litt mens du forbereder kjøttet, så vil den få en mer flytende konsistens. Legg panko over på et fat.
  4. Dersom du bruker nakkekotelleter med bein, kan du fjerne det først fra kotelettene. Bruk en kjøkkenhammer og bank jevnt på begge sider til kjøttet er ca. 1 cm tykt.
  5. Dryss lett på med salt og pepper på begge sider av nakkekotelletene. Når oljen er varm, dipper du den først oppi godt tempura miksen, løft opp kjøttbiten så røren renner litt av før du legger over på fatet med panko.
  6. Dekk godt med panko på begge sider og legges i oljen til frityrsteking. Snu om etter 4-6 minutter og stekes i 3-5 minutter til slik at begge sidene blir sprø og gyllenbrune.
  7. Server med salatblandingen, ris og sausen.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*